'We mochten Messi op trainingen bij Barcelona niet eens aanraken'

'We mochten Messi op trainingen bij Barcelona niet eens aanraken'

02-12-2023 12:27
34

Jean-Clair Todibo heeft een wel heel apart verhaal verteld over zijn tijd bij FC Barcelona. De Franse verdediger speelde na de zomer van 2019 een tijdje bij de Catalanen en daar had hij aparte trainingen met Lionel Messi. Hij mocht de Argentijn niet eens aanraken bij de oefeningen.

"Toentertijd was het niet toegestaan om Messi aan te raken op de trainingen", vertelt de Fransman in gesprek met Mundo Deportivo. "Natuurlijk klinkt dat vrij gek, maar het is wel de waarheid. Het was heel belangrijk om voorzichtig te zijn op de trainingen. Voor ons was dat toen heel logisch. Hij is de beste en je wilt hem dan geen pijn doen. Dat was voor ons heel normaal."

Todibo speelde na zijn tijd bij Barcelona nog voor Schalke 04 en het Portugese Benfica. Inmiddels pakt de Fransman zijn speelminuten voor OGC Nice, waar hij samen met de Braziliaan Dante een centraal duo vormt. De verdediger doet het met zijn Franse club geweldig met een tweede plaats in de Ligue 1. Todibo zou wellicht nog een transfer kunnen maken, want hij zou op de radar staan van grote clubs als Manchester United.

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!