Feyenoord op rapport: vijf onvoldoendes na mokerslag in De Kuip

03-12-2023 14:24
111
Author profile picture

Daniel Peperkamp

Feyenoord is zondag in De Kuip door PSV getrakteerd op een mokerslag. De koploper won met 1-2, waardoor het gat nu tien punten bedraagt in het voordeel van de Eindhovenaren. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de formatie van Arne Slot.

Justin Bijlow - 6,5: speelde ondanks de twee tegentreffers geen slechte wedstrijd. Bijlow onderscheidde zich een aantal keer met uitstekende reddingen, maar kon niks betekenen voor Feyenoord bij de doelpunten van zowel Ismael Saibari en Olivier Boscagli.

Lutsharel Geertruida - 5: speelde geen goede wedstrijd. De rechtsback had Feyenoord een grote dienst kunnen bewijzen door voor rust te scoren. Na de theepauze leidde hij de 0-1 van de Eindhovenaren in door de bal onnodig kwijt te raken.

Gernot Trauner - 5,5: de Oostenrijker speelde zoals vrijwel altijd een degelijke wedstrijd, waarin de kansen schaars waren. Wel valt hem de 0-1 van PSV aan te rekenen. De centrale verdediger liet Saibari in zijn rug ontsnappen, iets wat hem eigenlijk niet mag overkomen.

Dávid Hancko - 5,5: speelde net als Trauner, vooral voor rust, een degelijke wedstrijd. Wel speelde hij een negatieve hoofdrol bij de 0-2, die al heel snel na de openingstreffer viel. De linkspoot liet zich in de lucht aftroeven door Boscagli, iets wat met zijn lengte-voordeel eigenlijk niet kan gebeuren.

Quilindschy Hartman - 6: Hartman botste al na enkele minuten spelen met Jordan Teze, die de strijd moest staken. De linksback legde ook tegen PSV weer ontzettend veel energie in de wedstrijd, al leverde het niet echt gevaar op. Na 45 minuten spelen brak de eerdere botsing hem toch op. Hartman bleef achter in de kleedkamer.

Mats Wieffer - 5: ook Wieffer speelde geen grootse wedstrijd. Heel veel was er niet aan te merken op de Feyenoord-controleur, maar naarmate de wedstrijd vorderde had hij steeds meer moeite om alle lopende spelers bij PSV onschadelijk te maken. In de absolute slotfase miste hij nog een zeer grote kans.

Ramiz Zerrouki - 5: kreeg van Slot weer het vertrouwen, maar betaalde dat niet uit. Speelde op veilig, maar was ook geregeld erg slordig. Na 71 minuten spelen werd hij vervangen door Ayase Ueda.

Quinten Timber - 6,5: Timber was een van de betere aan Feyenoord-zijde. De middenvelder versnelde het spel en was door PSV moeilijk van de bal te krijgen met al zijn power. Aan hem heeft de 1-2 nederlaag van de Rotterdammers zeker niet gelegen.

Calvin Stengs - 5: waar Stengs de afgelopen weken belangrijk is met zijn creativiteit, slaagde hij er tegen PSV eigenlijk nauwelijks in zijn medespelers in gevaarlijke situaties te brengen.

Santiago Gimenez - 5,5: de Mexicaanse spits speelde tot de 81e minuut een matige wedstrijd. Gimenez droeg niet veel bij aan de opbouw en miste tevens een grote kans voor rust. In de 81e minuut was hij wel belangrijk met de aansluitingstreffer, al kreeg hij daarbij ook wel de nodige hulp van PSV-doelman Walter Benítez.

Luka Ivanusec - 5: Feyenoord was grote delen van de wedstrijd vleugellam, iets wat ook Ivanusec aan te rekenen valt. De Kroaat werd simpelweg niet gevaarlijk. Na 54 minuten spelen werd hij afgelost door Yankubah Minteh.

Invallers
Marcos López - 6: viel bij de start van de tweede helft in voor Hartman en speelde redelijk.
Yankubah Minteh - 6,5: viel na 54 minuten spelen in voor Ivanusec, en deed het beter dan zijn Kroatische teamgenoot. Minteh zorgde in ieder geval voor meer dreiging.
Ayase Ueda - x: viel na 71 minuten in voor Zerrouki en speelde te kort voor een beoordeling.
Antoni Milambo - x: viel na 77minuten in voor Stengs en speelde te kort voor een beoordeling.

Arne Sot - 5: zijn keuze voor Ivanusec en Zerrouki pakte simpelweg niet goed uit. Ook leek hij verrast door de keuze van collega-trainer Peter Bosz om Jerdy Schouten te posteren als centrumverdediger.