Spitse wil trainer worden bij de mannen, het liefst bij Ajax: 'Dat past bij mij'

Spitse wil trainer worden bij de mannen, het liefst bij Ajax: 'Dat past bij mij'

11-12-2023 06:58 Laatste update: 08:03
134

Als het aan Sherida Spitse ligt, gaat ze na haar spelerscarrière aan de slag als trainer. In het mannenvoetbal. Ajax lijkt de recordinternational wel 'een uitdaging'.

"Het is niet dat ik geen trainer wil worden in het vrouwenvoetbal, maar ik denk dat het ook bij mij past om aan de mannenkant te werken", zegt Spitse, goed voor 227 interlands, bij Studio Voetbal. De 33-jarige voetbalster hoopt dat te kunnen doen bij Ajax, de club waar ze nu speelt. "Samen met Rafael van der Vaart. Dan komt hij ook nog aan de bak bij Ajax", grapt ze met haar tafelgenoot.

Wedden

Meer odds

Het is nog nooit voorgekomen dat een Nederlandse club in zee gaat met een vrouwelijke hoofdtrainer. Spitse zou daar graag verandering in brengen. "Ik denk dat mannen en vrouwen van elkaar kunnen leren. Hoe wij omgaan met voetbal en de passie die wij hebben. Ik zeg niet dat de mannen geen passie hebben voor voetbal, maar het is een andere beleving. Het is een beetje een andere wereld. Het gaat heel veel om geld. Ik denk soms dat het bij ons meer uit ons hart komt."

Spitse benadrukt dat ze niet te hard van stapel wil lopen. "Ik zeg niet dat het moet gaan gebeuren, maar ik sta er wel voor open."