'PSV 'van geen kwaad bewust' in Til-transfer, mogelijk gevolgen richting WK 2026'

'PSV 'van geen kwaad bewust' in Til-transfer, mogelijk gevolgen richting WK 2026'

12-12-2023 13:21
205

PSV is zich van geen kwaad bewust dat er mogelijk regels zijn overtreden rondom de transfer van Guus Til, meldt het Eindhovens Dagblad. De naam van de Eindhovense club kwam dinsdag naar voren in een grote publicatie van Follow the Money.

Volgens het onderzoeksbureau heeft PSV mogelijk Amerikaanse regels overtreden. Til werd medio 2022 voor drie miljoen euro overgenomen van Spartak Moskou. De eigenaar van Spartak, olieconcern Lukoil, staat in Amerika op de zwarte lijst. 'Mogelijk mogen Amerikaanse organisaties dan bijvoorbeeld geen zaken meer met hen doen, waar voor PSV vervelend zou kunnen zijn in aanloop naar het WK van 2026. Ook kan de transfer reputatieschade opleveren', schetst het ED de eventuele gevolgen voor PSV.

Wedden

Meer odds

Het is nog onduidelijk of dit daadwerkelijk voor PSV gaat gelden. Naar verluidt hebben de Eindhovenaren nog geen signaal uit de Verenigde Staten ontvangen over een straf. 'PSV is zich - kort gezegd - van geen kwaad bewust. Er is ook absoluut geen sprake van puntenaftrek door de KNVB of UEFA en dat gaat ook in de toekomst niet gebeuren', klinkt het.

PSV heeft Til vorig seizoen met hulp van de KNVB naar Nederland gehaald. De voetbalbond had een tijdje een deel van de transfersom op de rekening staan, zodat de komst van de middenvelder gerealiseerd kon worden.