PSV krijgt slechte voorbeeld: O19-ploeg uit Youth League geknikkerd door Arsenal

PSV krijgt slechte voorbeeld: O19-ploeg uit Youth League geknikkerd door Arsenal

12-12-2023 15:56 Laatste update: 16:01
38

PSV Onder-19 is er dinsdagmiddag niet in geslaagd om de volgende ronde van de Youth League te bereiken. In Eindhoven waren de leeftijdsgenoten van Arsenal met 1-3 te sterk. 

Omdat het duel tussen RC Lens en Sevilla eerder in een 1-1 gelijkspel was geëindigd, wist PSV dat een overwinning op Arsenal zou volstaan om de volgende ronde te bereiken. Het begin verliep teleurstellend voor de ploeg van trainer Vincent Heilmann. Arsenal had slechts vijf minuten nodig om de 0-1 te maken. Amario Cozier-Duberry nam de treffer voor zijn rekening. 

Na een halfuur spelen bracht Jesper Uneken de hoop terug door PSV op gelijke hoogte te zetten. Julian Kwaaitaal was belangrijk met het voorbereidende werk. Na rust probeerden de Eindhovenaren de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar Arsenal liet dat niet toe. Toen Cozier-Duberry na ruim een uur de 1-2 maakte, werd de missie om te overwinteren haast onmogelijk. In de 80e minuut maakte Joshua Nicols de beslissende 1-3, waardoor voor PSV het doek viel. 

Vanaf 18.45 uur staan het eerste van PSV en Arsenal tegenover elkaar in de Champions League. De ploeg van trainer Peter Bosz en de formatie van manager Mikel Arteta zijn al geplaatst voor de volgende ronde van het miljardenbal.