De Boer voorspelt gouden toekomst: 'Hij doet me denken aan Bellingham en Musiala'

De Boer voorspelt gouden toekomst: 'Hij doet me denken aan Bellingham en Musiala'

14-12-2023 12:25 Laatste update: 17:21
21

Voor Warren Zaïre-Emery, de zeventienjarige middenvelder die PSG woensdag naar de knock-outfase van de Champions League schoot, is een gouden toekomst weggelegd. Althans, dat meent Ronald de Boer. 

"Je zag aan alles dat dit geen 0-0 zou worden", begint de Boer zijn analyse van het Champions League duel tussen Dortmund en PSG (1-1). Karim Adeyemi zette de Duitsers vlak na rust op voorsprong, maar via het zeventienjarige talent Zaïre-Emery kwam PSG op gelijke hoogte. Dat bleek nipt genoeg voor een overwintering in het miljoenenbal. 

De Boer spreekt lovend over de jonge Fransman. "Hij is een van de grootste talenten op de Franse velden. Hij doet mij denken aan Bellingham en Musiala. Iemand die van zestien naar zestien gaat, maar ook gewoon heel goed kan voetballen."

Ook de fysieke gesteldheid van de jongeling verbaast de oud-voetballer in positieve zin. "Als je zijn bouw ook ziet... Hij loopt als iemand die al 25 is. Dat lichaam heeft hij, maar hij is pas zeventien. Zijn bouw doet mij denken aan Matthijs de Ligt op die leeftijd, al heeft hij wel veel meer vaardigheden aan de bal."