UEFA verbiedt initiatief Ajax rondom duel met AEK: 'Helaas, een gemiste kans'

UEFA verbiedt initiatief Ajax rondom duel met AEK: 'Helaas, een gemiste kans'

14-12-2023 15:37 Laatste update: 18:04
54

Ajax wilde voorafgaand aan het thuisduel met AEK Athene de wedstrijd tussen van Ajax Vrouwen tegen Bayern München uitzenden, maar daar heeft de UEFA een stokje voor gestoken. Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van SV Ajax, spreekt van een 'gemiste kans'. 

Het Champions League-duel tussen Ajax en Bayern begin om 18.45 uur, terwijl de mannenploeg pas om 21.00 uur begint aan het cruciale Europa League-duel met AEK, waarin plaatsing voor de Conference League bewerkstelligd moet worden. De Amsterdamse club wilde de vroeg aanwezige supporters van een extra stukje entertainment voorzien, door de wedstrijd op de grote schermen in de Johan Cruijff ArenA uit te zenden. 

De UEFA heeft daar een stokje voor gestoken, en verbiedt het initiatief. "Het live uitzenden van de wedstrijd tussen Bayern München en Ajax Vrouwen zou goede promotie zijn voor het vrouwenvoetbal", aldus Nagtzaam in gesprek met Ajax Life. "Helaas zette de Uefa daar een streep door. Kennelijk richt de Europese voetbalbond zich liever op andere zaken. Een gemiste kans."

Het vrouwenelftal van Ajax begon de CL-campagne met een 2-0 zege op Paris Saint-Germain. Het tweede duel in de groepsfase ging vervolgens met 3-0 verloren tegen AS Roma.