Interview van 'arrogante' Van Dijk schiet in verkeerde keelgat bij woeste Keane

Interview van 'arrogante' Van Dijk schiet in verkeerde keelgat bij woeste Keane

17-12-2023 20:14
25

Virgil van Dijk heeft zondagavond na het doelpuntloze gelijkspel tussen Liverpool en Manchester United kwaad bloed gezet bij Roy Keane. Het interview van de Nederlandse verdediger schoot bij het Ierse United-icoon in het verkeerde keelgat.

Liverpool was heer en meester op Anfield, maar kon de favorietenrol tegen het geplaagde United niet waarmaken. "Er was maar één ploeg die probeerde te winnen", merkt Van Dijk desondanks op tegenover Sky Sports. "We willen elke wedstrijd winnen, zeker tegen zo'n team. Het is frustrerend. Op alle vlakken waren we superieur. Na het eindsignaal juichen ze om een punt, wij zijn teleurgesteld."

In de studio van Sky sloeg Keane meteen terug. "Er komt een hoop arrogantie uit zijn mond", foetert de voormalige middenvelder van Manchester United. "Van Dijk moet eraan herinnerd worden dat hij voor een club speelt die in ruim dertig jaar één landstitel heeft gewonnen. United zit in een moeilijke situatie, net zoals Liverpool het jarenlang moeilijk had. Dus misschien heeft die arrogantie vandaag een averechts effect op hem en Liverpool gehad."

Door het gelijkspel is Liverpool de koppositie kwijt aan Arsenal. Voor Erik ten Hag is het een gouden punt. De kans is groot dat hij tijdens de 'festive periode' in de Premier League gewoon op de bank zit bij United.