Sneijder vernietigend over Ajax: 'Ze kennen de regels niet eens...'

Sneijder vernietigend over Ajax: 'Ze kennen de regels niet eens...'

18-12-2023 21:46 Laatste update: 23:00
46

Andy van der Meijde denkt dat de afwezigheid van John van 't Schip bij de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle ervoor gezorgd heeft dat de spelers van de Amsterdammers minder scherp voor de dag kwamen. Ook Wesley Sneijder schrok van Ajax, maar wijt het puntverlies aan een gebrek aan kwaliteit.

"Het is misschien ook wel zo dat die Van 't Schip komt, en er ineens een nieuwe emotie is. Dan is de baas even weg, en dan denken die gasten: 'tja…' Je moet die gasten kunnen raken als trainer, ook als assistent, aldus Van der Meijde bij Veronica Offside over assistent Michael Valkanis, die de honneurs waarnam.

Wedden

Meer odds

"Gewoon een gebrek aan kwaliteit, Andy", stelt Sneijder. "Als je al twee spelers hebt die de regels niet eens kennen, even serieus", refereert de voormalig middenvelder aan de afgekeurde goal van Chuba Akpom, die niet op de hoogte leek van het feit dat een speler buitenspel niet opheft als de keeper zich voor de situatie bevindt. "Die kennen de regels nog niet eens."

"Ik geloof dat niet, dat het komt doordat Van ’t Schip er niet is", voegt Wim Kieft toe. "Ze gaan langzamerhand omhoog, als ze hadden gewonnen hadden ze er heel comfortabel voorgestaan met het oog op de derde plek." Van der Meijde stelt dat de spelers juist dan nóg meer gas moeten geven, en is ook kritisch op het publiek. "Het publiek was ook heel matig. Het was heel erg stil in de ArenA." Sneijder meent te weten hoe dat komt. "Andy, jij kent het Ajax-publiek ook als geen ander. Die zijn de laatste tijd weer een klein beetje verwend en dan doen ze dit. Ze hadden al met 3-0 achter moeten staan in een half uur. Motivatie moet uit spelers zelf komen, niet uit de trainer."