Bosz over Deadline Day-transfer PSV: 'Hij kwam bij me en barstte in tranen uit'

Bosz over Deadline Day-transfer PSV: 'Hij kwam bij me en barstte in tranen uit'

23-12-2023 18:23
88

Peter Bosz heeft een boekje opengedaan over het vertrek van Ibrahim Sangaré bij PSV. Op zijn laatste dag in Eindhoven, kwam de Ivoriaan in tranen naar Bosz toe. Sangaré hoopte dat Bosz hem zou vragen om te blijven, terwijl de oefenmeester dat bewust niet deed.

"Ik probeer altijd met alle selectiespelers een band te hebben", zegt Bosz in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. Vervolgens begint hij over Sangaré, die op Deadline Day vertrok uit Eindhoven. "Er waren geruchten dat hij misschien weg zou gaan en ik had hem met rust gelaten. Wilde hem niet over de streep trekken, want van zijn zaakwaarnemer wist ik dat de bedoeling was dat hij één jaar bij PSV zou spelen en dan zou worden verkocht. Maar hij was er al drie jaar, hij moest onderhand wel gaan nu."

"Het was ook een grote investering geweest voor PSV. Ik dacht het juiste te doen door hem met rust te laten", gaat Bosz verder. "Maar wat bleek: hij had het heel anders gevoeld. Op de laatste dag kwam hij bij me en barstte in tranen uit. Trainers zijn voor mij als een vader, zei hij. Zo is mijn cultuur. En ik had verwacht dat u als vader een keer had gevraagd: wil je alsjeblieft toch blijven?"

"We hadden in korte tijd echt al wel een band, spraken Frans met elkaar, het werd ook nog een mooi afscheid. Maar zo word je soms toch verrast door culturele aspecten", besluit Bosz zijn verhaal.