PSV hoger aangeslagen dan teams van '78 en '88: 'Abnormaal goed'

PSV hoger aangeslagen dan teams van '78 en '88: 'Abnormaal goed'

24-12-2023 13:46
185

De indrukwekkende eerste seizoenshelft van PSV schept verwachtingen voor na de winterstop. Willy en René van de Kerkhof denken dat de ploeg van coach Peter Bosz grootse dingen kan bereiken dit seizoen.

PSV bleef foutloos in de Eredivisie. De eclatante 0-4 zege bij AZ was de kers op de taart voor de winterstop. "Ik was erbij in Alkmaar en ik was nog amper gaan zitten en het stond al 3-0", jubelt Willy bij Omroep Brabant. "Ik heb ze nog nooit zo goed gezien, dat meen ik oprecht."

Broer René gaat zelfs nog een stapje verder. Hij vindt het PSV van nu sterker dan de teams van de Eindhovenaren die in 1978 en 1988 Europa Cups wonnen. "Ze hebben zestien, zeventien volwaardige spelers. De bank maakt je kampioen, dat is nu zo. En dan mis je Lang en Lozano nog de laatste weken." Hij ziet dan ook kansen in de achtste finale van de Champions League. "Dortmund is niet om aan te zien. Het is niet het Dortmund dat ik gewend ben, dat ze zo frivool speelden. Als PSV in goeden doen is, dan is die wedstrijd fifty-fifty."

De voormalige rechtsbuiten droomt stiekem van een mooie Europese campagne. "De laatste acht zou wel echt een unicum zijn, tussen al die grootheden. PSV speelt toch abnormaal goed. Als je ook top tegen Dortmund speelt, waarom dan niet? En Aad de Mos zei dat dit PSV het Ajax van 2018/'19 kan zijn. Dan denk ik ook: waarom niet?", aldus Van de Kerkhof.