'Slot was echt dichtbij een vertrek, hij zat in de privéjet van Boehly'

'Slot was echt dichtbij een vertrek, hij zat in de privéjet van Boehly'

27-12-2023 12:12
113

Arne Slot zou zomaar aan zijn laatste seizoen bij Feyenoord bezig kunnen zijn. Dat vermoeden deelt Algemeen Dagblad-verslaggever Maarten Wijffels, die wijst op het track record van de succesvolle oefenmeester.

"Kijk eens naar de clubs van Arne Slot tot nu toe", steekt Wijffels van wal in de AD voetbalpodcast. "Hij werkt overal een jaar of drie en dan zoekt hij weer een nieuwe uitdaging. Een nieuwe groep, nieuwe spelers, een grotere club."

Wedden

Meer odds

Slot zou bovendien balen van de beperkte financiële mogelijkheden bij Feyenoord. "Dat heeft hij ook regelmatig uitgesproken. Het heeft hem gefrustreerd", haakt Sjoerd Mossou in. "Hij had de hoop, als hij een jaar langer bij Feyenoord zou blijven, dat ze spelers konden halen van een hoger, in plaats van een lager niveau. Maar daar is nog niet veel in veranderd. Luka Ivanusec is een Kroatisch international. Die kun je net tot de bovencategorie rekenen. Maar verder haalt Feyenoord spelers die op een lager niveau spelen."

Mikos Gouka laat een ander geluid horen. "Gezien zijn gezinssituatie verwacht ik dat hij nog een jaar blijft." Volgens de clubwatcher behoorde een vertrek afgelopen zomer wel tot de mogelijkheden. "Zijn vertrek is best wel dichtbij geweest. Er was veel interesse vanuit Engeland. Tottenham was echt close en hij zat in de privéjet van Todd Boehly (eigenaar van Chelsea, red.). Alleen wilde Chelsea niet nog een type Graham Potter. Zij kozen voor Mauricio Pochettino, een grote naam."

"Maar Slot was echt dichtbij een vertrek. Dichterbij dan naar buiten is gekomen", benadrukt Gouka. "Slot deed het voorkomen alsof het nooit een overweging is geweest, maar hij heeft het wel heel serieus overwogen. Het is vooral slim gecommuniceerd van Slot", aldus Mossou.