Update: volgende oud-jeugdinternational Oranje kiest voor interlands bij Indonesië

Update: volgende oud-jeugdinternational Oranje kiest voor interlands bij Indonesië

8 januari - 17:03 Laatste update: 9 januari - 10:01
45

Naast Thom Haye en Jay Idzes staat ook Maarten Paes ervoor open om uit te gaan komen voor het Indonesische elftal, zo kan VoetbalPrimeur melden. De Nederlandse doelman kan daarmee het voorbeeld volgen van Thom Haye en Jay Idzes.

Haye en Idzes hebben Indonesische grootouders, waardoor ze zich hebben kunnen naturaliseren en nu dus kunnen uitkomen voor het Indonesische team. Paes heeft ook oren naar een avontuur bij de nationale ploeg van Indonesië en is momenteel bezig met zijn naturalisatie. De doelman van FC Dallas is geboren in Nijmegen, maar heeft eveneens Indonesische roots. Eerder lieten Nederlanders Sandy Walsh, Marc Klok, Shayne Pattynama, Justin Hubner, Rafael Struijck en Ivar Jenner zich ook al naturaliseren in Indonesië.

Als Paes daadwerkelijk voor Indonesië mag gaan spelen, is de kans levensgroot dat hij de eerste doelman wordt. Zijn concurrenten worden dan namelijk keepers die in de landelijke competitie spelen, terwijl Paes basisspeler is in de Major League Soccer. Daar speelt de voormalig jeugdinternational van Oranje nu bijna twee jaar, nadat hij FC Utrecht verliet.

Update: Maarten Paes is inderdaad begonnen aan het naturalisatieproces tot Indonesiër. Dat meldt Erick Thohir van de Indonesische voetbalbond, nadat eerder VoetbalPrimeur al met het nieuws kwam. Na Thom Haye en Jay Idzes gaat de doelman van FC Dallas dus ook spelen voor Indonesië. Wanneer hij officieel interlands mag spelen voor het land is onbekend, maar de verwachting is dat dit snel zal gebeuren.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Erick Thohir (@erickthohir)