'Nieuw hoofdpijndossier dreigt voor Barcelona door miljoenenaankoop'

'Nieuw hoofdpijndossier dreigt voor Barcelona door miljoenenaankoop'

29-12-2023 13:18 Laatste update: 16:43
58

Het lijkt erop dat FC Barcelona volgend seizoen weer te maken krijgt met financiële problemen, door de komst Vitor Roque. De spits komt deze winter voor veertig miljoen euro naar Barça toe, maar lijkt volgend seizoen niet ingeschreven te kunnen worden.

Naar aanleiding van de transfer van Roque heeft het lokale COPE een rekensom gemaakt. Gavi is momenteel uitgeschakeld door een kruisbandblessure, waardoor Barcelona nu tachtig procent van zijn salarisruimte mag gebruiken voor andere spelers. Daardoor kan Roque deze winter ingeschreven worden. Volgend seizoen zal Gavi echter terugkeren van zijn zware kwetsuur. Dan heeft Barcelona een probleem.

Wedden

Meer odds

Als Gavi weer beschikbaar is, komt zijn salaris logischerwijs weer volledig in de boekhouding te staan. Volgens de berekening van COPE kan Roque om die reden niet ingeschreven worden voor volgend seizoen.

In de afgelopen jaren heeft Barcelona steeds moeilijkheden gehad met de financiële huishouding. Aankopen konden, met de nodige financiële trucs, pas op het laatste moment ingeschreven worden. Nu loopt de Spaanse kampioen ook nog eens geld mis door de verbouwing van Camp Nou.