Tadic maakt grote indruk op voormalig NEC-parel: 'Een ongelofelijke voetballer'

Tadic maakt grote indruk op voormalig NEC-parel: 'Een ongelofelijke voetballer'

29-12-2023 21:55 Laatste update: 22:06
33

Ferdi Kadioglu geniet van zijn samenspel met Dusan Tadic. De voormalig aanvaller van NEC, die inmiddels indruk maakt als linksback van Fenerbahçe, noemt de oud-captain van Ajax 'ongelooflijk'. 

Kadioglu maakte in de zomer van 2018 de overstap van NEC naar Fenerbahçe, waar hij elk seizoen telkens weer een stap vooruit wist te zetten. Inmiddels is hij een van de dragende krachten van de Turkse topclub. Afgelopen zomer kreeg hij gezelschap van Tadic. Een genot, zo vertelt hij aan Voetbal International. "Met Dusan Tadic voor me als linksbuiten is het dit seizoen heerlijk voetballen, we hebben een goede klik samen."

De twee communiceren vaak in het Nederlands. "Vooral in het veld moet je elkaar snel kunnen begrijpen, dus dan is het prettig om zo met elkaar te communiceren. Dusan is een ongelofelijke voetballer, zo sterk en goed, echt een leider, en voetballend kan hij goed de bal voor me vasthouden, waardoor ik vaak kan bijsluiten om samen gevaarlijk te worden."

Tadic staat bij Fenerbahçe vaak in de spotlights met doelpunten en assists, maar ook Kadioglu is één van de sterren. Zijn prestaties worden in de gaten gehouden door Europese topclubs. Onlangs nog werd hij in verband gebracht met Borussia Dortmund, dat concrete interesse zou hebben. "Mooi dat iedereen zo positief is, maar verder houd ik me vooral bezig met Fenerbahçe en dit seizoen. We willen landskampioen worden, de beker winnen en in Europa presteren, dat telt. En daarna komt het EK. Dat zijn concrete dingen waar ik elke dag mee bezig ben, verder zie ik het wel", zegt hij daarover.