Partner Gimenez doet verhaal over gedurfde Ajax-actie: 'Iedereen vroeg: veilig?'

Partner Gimenez doet verhaal over gedurfde Ajax-actie: 'Iedereen vroeg: veilig?'

30-12-2023 08:03 Laatste update: 08:04
182

In maart dit jaar deed Fer Serrano, de verloofde van Santiago Gimenez, het haast onmogelijke: als Feyenoord-fan was ze in de Johan Cruijff Arena aanwezig bij de Klassieker tegen Ajax. Na afloop besefte ze naar eigen zeggen pas hoe groot de rivaliteit tussen beide ploegen is.

Serrano had Gimenez gevraagd een kaartje te regelen voor de wedstrijd, die uiteindelijk met 2-3 werd gewonnen door Feyenoord. "Hij zei nog wel: Er mogen geen supporters naartoe! En daarna heeft hij nog drie keer gezegd hoe gevaarlijk het was", blikt ze terug in gesprek met De Telegraaf. In een uitshirt van Feyenoord zette Serrano koers naar de Johan Cruijff Arena. "De trein stopte op tal van stations en hoe dichter we bij Amsterdam kwamen, hoe meer ik merkte dat de mensen naar me keken en boos werden."

"Er werd over me gesproken, maar ik kon niet verstaan wat ze zeiden. Totdat er een vrouw naast me ging zitten die heel agressief was en tekeerging tegen mij. Toen stond ik op en ben ik door de trein gaan lopen. Maar ik had al gauw door dat de hele trein het over mij had!", stelt Serrano, die in een doodstil vak juichte toen Gimenez na vijf minuten de score opende. 

"Op de terugweg zette ik mijn story op mijn socials en werkelijk iedere persoon die ik tegenkwam op Rotterdam centraal riep dat ik een hero en een legend was. En dat ik crazy was, haha", herinnert ze. "Zelfs een politieagent stopte voor me en zei: You are absolutely crazy!" Daar hield het niet mee op. "Mijn hele berichtenbox stroomde ook vol. Iedereen vroeg: Ben je veilig? Ben je al thuis, ben je niet gewond? Kijk uit, want misschien volgen ze je! Ik geloof dat toen pas de enorme rivaliteit tot me doordrong."

Gimenez en Serrano na het kampioenschap van Feyenoord

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by fer serrano (@ferserranoc)