'Doorverkoopclausule Bayern: Duitsers cashen bij transfer van begeerde Zirkzee'

'Doorverkoopclausule Bayern: Duitsers cashen bij transfer van begeerde Zirkzee'

1 januari - 22:20
16

Fabrizio Romano heeft maandagavond details vrijgegeven over de clausules die Bayern München in het leven heeft geroepen, toen het Joshua Zirkzee aan Bologna verkocht. De Duitsers pikken in ieder geval een aardig graantje mee, mocht de Nederlandse spits binnenkort verkocht worden. 

Bayern verkocht Zirkzee in 2022 aan Bologna. In Italië is de geboren Schiedammer inmiddels één van de grote smaakmakers. Zirkzee maakte tot dusver zeven Serie A-doelpunten. Ook was hij goed voor twee assists. Die prestatie leverde hem naar verluidt al de interesse van AC Milan en Juventus op. 

Eén club heeft echter een voorsprong, mocht het interesse hebben in Zirkzee: Bayern. Zijn voormalig werkgever heeft zoals bekend een terugkoopclausule van 40 miljoen euro. Die treedt komende zomer in werking. Ook heeft Der Rekordmeister een behoorlijke doorverkoopclausule bedongen. Mocht de Nederlandse spits binnenkort naar een andere club verkassen, dan ontvangt Bayern 50 procent van die transfersom. 

Happig op een verkoop is Bologna overigens niet. Dat gaf Marco Di Vaio, de technisch directeur van de Toscaanse club, onlangs aan in een interview met La Gazzetta dello Sport. "We zijn nog niet gebeld over Zirkzee, maar we zouden ook niet opnemen."