Perez noemt belangrijkste pion voor Feyenoord-succes: 'Heeft revolutie ontketend'

Perez noemt belangrijkste pion voor Feyenoord-succes: 'Heeft revolutie ontketend'

4 januari - 13:39
47

Kenneth Perez is erg onder de indruk van het werk van Arne Slot in 2023. Volgens de analist van ESPN heeft de Feyenoord-coach een echte revolutie ontketend in Rotterdam en daar kreeg hij ook nog eens het kampioenschap voor als beloning.

"Feyenoord heeft minder materiaal dan PSV en een trainer die aantoonbaar spelers beter maakt", zo vertelt Perez bij ESPN. "Ik vind Feyenoord daarin een interessanter team dan PSV. De spelers zeggen zelf ook dat ze dit zonder Slot allemaal niet hadden gehaald. Peter Bosz is al heel lang trainer en Slot nog maar iets korter. Zijn impact is in korte tijd zo groot, maar hij moet het nog wel in het buitenland laten zien."

Perez kijkt daarbij ook naar het begin, toen Slot binnenkwam bij de Rotterdammers. Toen had de club zich net via de voorrondes geplaatst voor de Conference League. "Het is nog maar maar twee jaar geleden dat Slot een revolutie heeft ontketend bij Feyenoord. Ik kan me nog herinneren toen hij kwam, waren de Feyenoorders zwaar onder de indruk dat ze een cornercombinatie op de mat konden leggen. Kun je nagaan waar ze vandaan komen en hoe ze nu op het veld staan."