'Blessurezorgen bij PSV-opponent Dortmund stapelen zich op na treffen met AZ'

'Blessurezorgen bij PSV-opponent Dortmund stapelen zich op na treffen met AZ'

6 januari - 22:20 Laatste update: 7 januari - 15:21
43

Niet elke speler van Borussia Dortmund heeft het oefenduel met AZ van zaterdagmiddag zonder kleerscheuren doorstaan. BILD meldt dat twee spelers van de PSV-opponent blessures hebben overgehouden aan het vriendschappelijke treffen met de Alkmaarders. 

AZ en Dortmund werkten een oefenwedstrijd af in aanloop naar de hervatting van respectievelijk de Eredivisie en de Bundesliga. Het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel. Bij Dortmund moest linksback Guile Bueno de strijd vroegtijdig staken. Hij kreeg 'een gemene trap op de knie', zo is te lezen. 

Ook Duits international Nico Schlotterbeck, die dit seizoen vijftien Bundesliga-wedstrijden speelde, raakte geblesseerd tegen de ploeg van trainer Pascal Jansen. Hij werd eerder naar de kant gehaald vanwege klachten aan zijn scheenbeen. De ernst van zijn kwetsuur lijkt mee te vallen, over die van Bueno is nog minder duidelijk. 

Eerder raakte ook Julian Ryerson, Karim Adeyemi, Julien Dranville en Felix Nmecha al geblesseerd. Op 20 februari zal moeten blijken of zij allen van de partij zijn als Dortmund op bezoek gaat bij PSV voor deel één van het Champions League-tweeluik. Twee weken later, op 13 maart, staat de return in Eindhoven op het programma. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!