Ajax en De Lang willen Bergwijn niet direct verkopen: 'Het is onze aanvoerder'

Ajax en De Lang willen Bergwijn niet direct verkopen: 'Het is onze aanvoerder'

7 januari - 18:58 Laatste update: 19:55
92

Ajax heeft geen directe plannen om Steven Bergwijn deze winter te verkopen. Dat heeft waarnemend technisch manager Kelvin de Lang rond het gewonnen oefenduel met Hannover 96 (2-1) laten weten aan Voetbal International.

Ajax wil Bergwijn liever niet kwijt, maakte De Lang zondagmiddag duidelijk aan VI. "Hij zei: het is onze aanvoerder, die wil je niet in januari wegdoen", aldus Ajax-watcher Lentin Goodijk vanuit Spanje. Hij concludeert dat het niet 'Ajax' grootste wens is om Bergwijn nu meteen de deur uit te schoppen'.

Wedden

Meer odds

Wel lijkt Ajax bereid te zijn om aan de onderhandelingstafel te verschijnen als een Premier League-club, zoals het geïnteresseerde West Ham United, met miljoenen wil smijten. "Dan gaan ze er wel over nadenken. Voor Ajax is het vanwege de financiële situatie in zekere zin ook best aantrekkelijk. Hij heeft een stevig contract en de club is zijn afkoopsom (31,25 miljoen euro, red.) nog aan het afbetalen."

Ajax schijnt op dit moment nog geen Bergwijn-bod te hebben ontvangen. Wel is duidelijk dat er veel interesse sluimert. Niet alleen vanuit de Premier League, maar ook Saudische clubs zijn in de markt.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!