Ten Hag noemt naam Brobbey bij United: 'Mogelijk richting zomer serieus'

Ten Hag noemt naam Brobbey bij United: 'Mogelijk richting zomer serieus'

12 januari - 15:15 Laatste update: 15:48
69

Erik ten Hag heeft de naam van Brian Brobbey inderdaad laten vallen op de kantoren van Manchester United, bevestigt CBS-journalist Ben Jacobs. Tabloids pakten uit met het nieuws dat The Mancunians zich willen versterken met de Ajax-spits, maar zo'n vaart loopt het nog niet.

Brobbey zou in beeld zijn als opvolger van Anthony Martial, die mogelijk gaat vertrekken. Jacobs gaat in de podcast FIVE in op de vermeende interesse van United in de Ajax-aanvaller. "Het kan zich gaan ontwikkelen", stelt hij. "We kennen de relatie tussen Ten Hag en de speler. Maar er zijn een aantal complicaties. Het belangrijkste punt: Ten Hag draagt hem aan, maar de clubleiding van United moet zich er nog over gaan buigen."

Wedden

Meer odds

Jacobs noemt onder meer het financiële aspect als heikel punt. "In het geval van Brobbey lijkt het eerder richting de zomer pas serieus te worden." De journalist haalt aan dat Martial mogelijk zijn contract uit zit en in de zomer transfervrij vertrekt. "United zit een heel moeilijke positie om wie dan ook te halen in januari. Het kan goed dat ze Brobbey in de gaten houden."

De aanwezigheid van Ten Hag is naar verluidt de belangrijkste factor in de beginnende belangstelling in Brobbey. "Ten Hag geeft input en het is zeker dat hij zijn oog heeft laten vallen op Brobbey. Maar het betekent niet dat hij de enige stem heeft", aldus Jacobs, die aangeeft dat de naam van Bayern München-aanvaller Eric Choupo-Moting ook rondzingt.