PEC Zwolle en Heerenveen balen allebei na knotsgek en laat gelijkspel

13 januari - 21:57
54

PEC Zwolle en sc Heerenveen hebben elkaar in evenwicht gehouden in een zeer boeiend duel. Het regende kansen in het MAC3PARK stadion, waar Heerenveen in de blessuretijd nog een punt wist te pakken.

In de Eredivisie staan alle ploegen tussen de zestiende en zevende plek behoorlijk dicht op elkaar. Om afstand te houden van de degradatiezone en bovenin mee te kunnen doen, moesten PEC en Heerenveen allebei winnen in Zwolle. Heerenveen was de ploeg die al na enkele minuten op voorsprong kwam: Patrik Walemark ging naar de grond in de zestien van de thuisploeg, waarna Anas Tahir koel bleef vanaf elf meter: 0-1.

Vervolgens was Heerenveen ook de betere ploeg in het restant van de eerste helft. PEC loste zelfs geen enkel schot op doel. In de tweede helft kwamen de Zwollenaren echter op gelijkehoogte, dankzij een Heerenveens cadeautje: Andries Noppert wilde een terugspeelbal snel wegtrappen, maar door een polletje ging dat mis. Younes Namli maakte daar dankbaar gebruik van en kon zo de 1-1 tegen de touwen werken.

Daarna kreeg Heerenveen de beste kansen op een treffer: Daniel Karlsbakk was zelfzuchtig en miste een opgelegde kans, terwijl hij de bal ook breed had kunnen spelen. Luuk Brouwers raakte snel daarna de paal met een bicycle kick. Enkele minuten later was het aan de andere kant wél raak: Namli gaf een fijne voorzet op Lennart Thy, die raak knikte: 2-1.

Wat volgde was een spectaculaire slotfase, met daarin kansen voor beide ploegen. In de blessuretijd maakte Eliano Reijnders ook nog een eigen goal, doordat Ché Nunnely de bal tegen hem aanschoot: daardoor eindigde de wedstrijd in Zwolle in een 2-2 gelijkspel. Dat resultaat zorgde aan beide kanten voor balende gezichten. Heerenveen behoudt daardoor zijn negende plek, PEC staat nu tiende met één punt minder.