Lang parkeerde op plek van hoofdcoach bij Club Brugge: 'Was vorm van rebellie'

Lang parkeerde op plek van hoofdcoach bij Club Brugge: 'Was vorm van rebellie'

20 januari - 09:35
72

Rik De Mil keert dit weekend als trainer van KVC Westerlo terug bij Club Brugge, waar hij enige tijd als interim aan het roer stond. Volgens de 42-jarige Belg was een situatie met Noa Lang van cruciaal belang in die tijd bij Blauw-Zwart.

Volgens De Mil besloot de Oranje-aanvaller zijn auto te parkeren op de plek van de hoofdtrainer na het ontslag van Scott Parker. "Mensen kwamen mij feliciteren met mijn nieuwe wagen, alleen had ik mijn wagen op mijn oude plaats geparkeerd. Ik wilde mezelf niet te veel profileren. Voor Noa, die een goede connectie had met Parker, lag dat ontslag nog moeilijk. Zijn actie was een vorm van rebellie", zegt De Mil in Het Belang van Limburg.

De oefenmeester besloot de huidige PSV-smaakmaker te feliciteren met zijn nieuwe functie als hoofdtrainer van Club Brugge. "Hij was helemaal van zijn melk (de kluts kwijt, red.). Ik wil helemaal geen coach worden. Wel, dan heb je vijf seconden om je wagen te verplaatsen. Hij gaf de sleutel eerst nog aan de teammanager, ik heb hem duidelijk gemaakt dat hij zelf zijn wagen moest verplaatsen", aldus De Mil.

Volgens De Mil was het een belangrijk moment in zijn tijd als interim-trainer van Club Brugge. "Een cruciaal moment om de kleedkamer voor mij te winnen. En Noa, die lag mee aan de basis om Play-off 1 te halen en die wedstrijd op Union te winnen", besluit hij.