'Het voelt een beetje als nu of nooit voor een mooie stap naar het buitenland'

'Het voelt een beetje als nu of nooit voor een mooie stap naar het buitenland'

21 januari - 17:38
12

NEC-uitblinker Calvin Verdonk voelt zich klaar voor een stap hogerop. Na dit seizoen hoopt de oud-speler van Feyenoord, PEC Zwolle, FC Twente en het Portugese Famalicão weer aan de slag te gaan in het buitenland, vertelt hij aan de Gelderlander.

"Ik word dit jaar 27", zegt Verdonk, die zaterdagavond met een prachtige vrije trap uitgroeide tot matchwinner tegen FC Twente. Hij heeft een aflopend contract, maar zal in de zomer niet transfervrij vertrekken. "NEC zal waarschijnlijk de optie lichten en dan zullen we kijken waar naar het toe leidt."

"Ik ga niet zeggen dat ik per se weg wil, want ik heb het ontzettend naar mijn zin, maar ik kom op een leeftijd dat ik nog een mooie stap naar het buitenland kan maken", verduidelijkt de NEC'er. "Het voelt een beetje als nu of nooit. Misschien zit ik volgend seizoen weer op de bank of draai ik niet opnieuw zo'n goed seizoen. Dus het is volgens mij logisch om aan een volgende stap te denken."

Dat zijn naam zaterdagavond werd gescandeerd in het Goffertstadion, zal Verdonk niet snel meer vergeten. "Dit is de eerste keer dat de NEC-fans dat deden, maar ik heb hun liefde altijd gevoeld. Ik heb wat mindere periodes gekend, maar dit seizoen valt alles op zijn plek. Ik ben topfit en agressief. Ik denk dat het publiek daarvan houdt. Dat ook als je niet goed speelt, je alles geeft voor de club."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!