Yilmaz heeft respect voor keuze Vertessen om PSV te verlaten

Vertessen op weg naar PSV-uitgang: 'Vind dat je daar respect voor moet hebben'

24 januari om 13:28

Yorbe Vertessen ontvangt steun voor zijn keuze om PSV midden in een bijzonder seizoen te verlaten. De 55-jarige Cemal Yilmaz was in het seizoen 1987/1988 geen vaste kracht bij PSV, maar besloot ondanks diverse aanbiedingen toch te blijven en kampioen te worden.

Vertessen wil een avontuur bij Union Berlin aangaan. Woensdagavond tegen Feyenoord komt hij vermoedelijk voor het laatst in actie voor PSV. "Het is gewoon rot als je voor je gevoel te weinig speelt en meer aan denkt te kunnen", zegt Yilmaz tegen het Eindhovens Dagblad. "Yorbe is denk ik bang dat hij weinig meer in actie komt als Hirving Lozano en Noa Lang helemaal terug zijn en dat is ook niet goed voor zijn carrière. Ik vind dat je daarvoor respect moet hebben en denk dat hij kiest voor speeltijd."

Yilmaz weet uit eigen ervaring dat Vertessen niet voor een eenvoudige keuze staat. Met het succesvolle PSV uit 1987/1988 stond hij op de platte kar. "Natuurlijk is dat een herinnering voor het leven en vier je dan een geweldig feest", stelt Yilmaz, die in totaal vijf wedstrijden voor PSV speelde. "Toen ook al, net zoals de Europa Cup 1-finale in Stuttgart een waanzinnige happening was. Ik zat toen weliswaar op de tribune, want er waren nog maar een paar wissels toegestaan. Toch ben ik trots om er als PSV'er bij te zijn geweest. Na je carrière merk je pas echt hoe bijzonder het was."

Union is bereid zo'n vijf miljoen euro te betalen voor Vertessen. Als alle partijen er uitkomen, verlaat de 23-jarige Belg Eindhoven na veertien jaar.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!