Volendam voedt Zeefuik-geruchten en presenteert nieuwe spits

Volendam voedt Zeefuik-geruchten en presenteert nieuwe spits

24 januari - 20:25
10

FC Volendam heeft een nieuwe spits aangetrokken. De Volendammers huren Vivaldo Semedo tot het einde van het seizoen van Udinese. 

Semedo is na verdediger Axel Guessand de tweede speler die door Volendam wordt gehuurd van Udinese. De Portugese jeugdinternational speelde tot dusver zes Serie A-duels voor de Italiaanse club, nadat hij in de zomer van 2022 voor enkele miljoenen overkwam van Sporting Portugal. De Noord-Hollanders krijgen naar eigen zeggen meer aanvallende opties, maar de komst van Semedo volgt op de interesse van FC Twente in Lequincio Zeefuik (foto). 

"Vivaldo is een fysiek sterke spits die als aanspeelpunt goed uit de voeten kan in meerdere systemen", zegt Volendam-directeur Frans ten Berge. "Met zijn loopacties en snelheid zorgt hij voor diepte en gevaar. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij geproefd aan het hoogste Italiaanse voetbalniveau. We zijn blij dat Vivaldo ons kan helpen in onze strijd om te handhaven in de Eredivisie en wij kunnen bijdragen aan de volgende stap in zijn ontwikkeling."