'Ajax verbant Misehouy van training, maar Babadi-interesse staat er los van'

'Ajax verbant Misehouy van training, maar Babadi-interesse staat er los van'

25 januari - 17:18 Laatste update: 17:36
156

Gabriel Misehouy is niet meer welkom op de training van Ajax 1, meldt Voetbal International. Het geduld van de Amsterdammers begint op te raken nu de aanvallende middenvelder nog altijd niet zijn aflopende contract heeft verlengd.

De Telegraaf pakte woensdag al uit met het nieuws dat Misehouy afstevent op een transfervrij vertrek. Ook VI weet dat Ajax er maar niet in slaagt om de gesprekken met het achttienjarige talent tot een goed einde te brengen. 'Misehouy zegt perspectief te missen vanuit Ajax, terwijl binnen de club geluiden klinken dat de speler steeds nieuwe eisen neerlegt die vooral betrekking hebben op gegarandeerde speelminuten in Ajax 1', schrijft het weekblad.

Wedden

Meer odds

Voor Ajax zijn die eisen onbespreekbaar. Misehouy zou zelf zijn kansen moeten afdwingen, luidt het oordeel. De club heeft wel vertrouwen in de jonge spelmaker, waardoor de door De Telegraaf genoemde deadline toch weer is opgeschoven. Aanvankelijk had hij deze week moeten laten weten of hij instemt met een contract voor 3,5 jaar.

Of de toekomst van Misehouy in de Arena ligt, blijft serieus de vraag. Dat hij is overgestapt naar zaakwaarnemer Pini Zahavi zou een teken aan de wand kunnen zijn. Ajax geeft op zijn beurt ook een stevig signaal af: Misehouy traint voorlopig niet mee met het eerste elftal.

Babadi en Rijkhoff
VI meldt in navolging van De Telegraaf ook dat Ajax belangstelling heeft in Isaac Babadi. Die interesse zou losstaan van de toekomst van Misehouy. Het talent van PSV zou echter een fors bedrag aan tekengeld vragen en het is de vraag of Ajax daaraan wil voldoen. De Amsterdammers blijven ondertussen wel werk maken van een terugkeer van Borussia Dortmund-spits Julian Rijkhoff.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!