Mislintat over 'pijnlijk' Ajax-ontslag: 'Mijn werk voelde als onvoltooid'

Mislintat over 'pijnlijk' Ajax-ontslag: 'Mijn werk voelde als onvoltooid'

25 januari - 20:56
155

Sven Mislintat heeft voor het eerst gereageerd op zijn bliksemvertrek bij Ajax. De directeur voetbalzaken erkent dat zijn ontslag in september, na de verloren topper tegen Feyenoord, hem 'een beetje pijn deed'.

"Helaas was de tijd in Amsterdam veel te kort. Mijn werk voelde als onvoltooid. Het voelt alsof ik niet heb kunnen laten zien wat er mogelijk was met dit team. Het ontslag deed ook wel een beetje pijn", zegt Mislintat in een interview bij het Duitse Sky Sport.

Mislintat werd vorig jaar gepresenteerd door Ajax als langverwachte opvolger van Marc Overmars. De Duitser beleefde een turbulente transferzomer, waarin hij liefst twaalf nieuwe spelers naar de club haalde. Veel van de aankopen maken echter geen onuitwisbare indruk. Ajax nam in september alweer afscheid, officieel vanwege een 'gebrek aan een breed draagvlak'. In opdracht van Ajax loopt echter ook nog een onderzoek van van accountants- en adviesbureau KPMG naar Mislintat. Dat richt zich op mogelijke belangenverstrengeling van de directeur.

Mislintat weet nog niet hoe zijn toekomst eruitziet. Bij Sky werd gevraagd of hij openstaat voor een terugkeer bij Borussia Dortmund, waar hij eerder als hoofdscout actief was. "Clubs die in je hart zitten, waar je geboren bent, waar je gewerkt hebt en ook zulke waardering hebt ervaren, zijn altijd mogelijkheden om te werken. Daar moet je niet omheen praten. Maar ik moet ook heel duidelijk zeggen: het is op dit moment absoluut geen thema."

"Ik ben net klaar bij Ajax en nu kijken we in alle rust wat de toekomst brengt", aldus Mislintat.