'Europese grootmacht informeert bij Bayern naar winterse transfer De Ligt'

'Europese grootmacht informeert bij Bayern naar winterse transfer De Ligt'

27 januari - 15:04
50

Paris Saint-Germain heeft bij Bayern München geïnformeerd naar Matthijs de Ligt. Dat meldt RMC Sport. Een winters vertrek van de Nederlandse verdediger is voor de Bundesliga-kampioen echter onbespreekbaar.

PSG onderzoekt meerdere opties om de defensie te versterken. Eén van de namen op het lijstje is die van De Ligt. 'De Parijse club ziet in hem een ​​profiel van hoog niveau, die een echte toegevoegde waarde kan bieden. Al hebben de herhaaldelijke blessures van de oud-Ajacied-verdediger wellicht wat vragen opgeroepen', zo schrijft RMC.

Het Franse medium, dat weet dat ook Joshua Kimmich op het wensenlijstje staat, acht een transfer van De Ligt deze maand hoogst onwaarschijnlijk. Bayern zit bepaald niet ruim in de defensieve opties, zeker nu Dayot Upamecano met een blessure kampt. De Oranje-international stond zelf van eind september tot halverwege oktober en van begin november tot medio december aan de kant, maar is inmiddels weer fit. De laatste drie duels van Bayern speelde hij de volle negentig minuten mee. Zaterdagmiddag staat hij ook in de basis tegen FC Augsburg.

Eerder werd in Duitsland al gemeld dat De Ligt na dit seizoen wel een transfer zou kunnen maken. Als iedereen fit is, is de 24-jarige Nederlander door de concurrentie van Upamecano en Kim Min-jae namelijk niet zeker van een basisplaats. Der Rekordmeister zoekt bovendien naar een extra centrale verdediger. Het Manchester United van Erik ten Hag zou interesse tonen.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!