Feyenoord morst ook punten in kraker tegen Twente: Unnerstall grote plaaggeest

Feyenoord morst ook punten in kraker tegen Twente: Unnerstall grote plaaggeest

28 januari - 16:27 Laatste update: 16:37
501

De kraker tussen Feyenoord en FC Twente, de nummers twee en drie van de Eredivisie, is uitgelopen op een teleurstellend gelijkspel. In De Kuip werd zondagmiddag niet gescoord: 0-0. Het is al de tweede keer in 2024 dat Feyenoord punten morst in eigen huis.

Vier dagen na de bekerzege op PSV kon Feyenoord opnieuw de borst natmaken: Twente, dat met vijf punten achterstand naar Rotterdam kwam, was van plan de nummer twee van de Eredivisie een vervelende middag te bezorgen. Dat moest het wel doen zónder Manfred Ugalde, die al in Rusland is om zijn veelbesproken transfer naar Spartak Moskou af te ronden.

Wedden

Meer odds

Bij Feyenoord ontbrak Calvin Stengs door ziekte. Hij werd vervangen door Thomas van den Belt. Bart Nieuwkoop begon verrassend als rechtsbuiten, net als tegen PSV. Met de goede grasmat, het zonnetje en twee goed voetballende ploegen leken alle ingrediënten aanwezig voor een mooie middag in De Kuip, maar de toeschouwers - ook thuis - kwamen bedrogen uit.

Feyenoord domineerde weliswaar, maar had in de eerste helft grote problemen om tot mogelijkheden te komen. Twente was gevaarlijker en kreeg ook de eerste serieuze kans. Gelegenheidsspits Daan Rots had het vizier echter niet op scherp staan.

Michel Vlap scoorde even later wél, maar hij sneed zichzelf wel heel lelijk in de vingers: samen met Joshua Brenet stormde hij op doelman Justin Bijlow af, maar de geboren Fries stond niet achter de bal op het moment dat zijn teamgenoot de bal breed legde. Buitenspel, geen goal.

In de rust greep Arne Slot in en bracht hij Javairô Dilrosun voor Nieuwkoop. Dat sorteerde meteen effect, al was Dilrosun er niet bij betrokken. Na dertig seconden in de tweede helft kreeg Feyenoord een strafschop. Santiago Gimenez ging achter de bal staan, maar faalde niet voor het eerst dit seizoen. Lars Unnerstall pakte zijn inzet én de rebound van Dávid Hancko.

Unnerstall had meteen de smaak te pakken en groeide in de loop van de tweede helft uit tot de plaaggeest van Feyenoord. Hij hield onder meer Gimenez van scoren af. Het matige duel tussen Feyenoord en FC Twente kreeg daardoor geen winnaar. Het gat tussen de nummers twee en drie van de Eredivisie blijft vijf punten. Koploper PSV heeft weer een voorsprong van twaalf punten.