'Boateng heeft nieuwe club gevonden en tekent bij hekkensluiter Serie A'

'Boateng heeft nieuwe club gevonden en tekent bij hekkensluiter Serie A'

29 januari - 18:20 Laatste update: 21:16
17

Salernitana heeft naar verluidt een overeenkomst bereikt met Jérôme Boateng. De Duitse verdediger tekent tot het eind van het seizoen bij de hekkensluiter van de Serie A, meldt Sky Sport Italia.

Boateng is transfervrij sinds zijn vertrek bij Olympique Lyon in juli 2023. De 35-jarige verdediger stond in de belangstelling van meerdere clubs, waaronder het Como waar Cesc Fabregas werkzaam is. Salernitana toonde zich echter het meest vastberaden in het aantrekken van Boateng.

De details van de deal omvatten een optie tot verlenging met een jaar in het geval de club zich handhaaft in de Serie A. Boateng ontvangt naar verluidt een salaris van ongeveer 600 duizend euro. De Duitser kan nog enkele bonussen krijgen, mocht degradatie voorkomen worden.

Een bijkomende reden voor Boateng om voor Salernitana te kiezen, is de kans om herenigd te worden met voormalig Bayern München-teamgenoot Franck Ribéry. De Fransman kwam naar de club als speler in september 2021 en voegde zich vervolgens bij de staf na zijn pensionering in oktober 2022. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!