'Ajax haalt Rijkhoff terug: uiterlijk woensdag witte rook verwacht in Amsterdam'

'Ajax haalt Rijkhoff terug: uiterlijk woensdag witte rook verwacht in Amsterdam'

30 januari - 14:15 Laatste update: 14:43
149

Ajax heeft Julian Rijkhoff zo goed als binnen, zo meldt Voetbal International. Enkel formaliteiten zouden de partijen momenteel nog scheiden en de verwachting is dat er uiterlijk woensdag witte rook komt.

"Ze hebben hem zo goed als binnen, dat zal een formaliteit zijn. Ik weet niet of ze het vandaag vlot kunnen trekken, maar het zal uiterlijk morgen (woensdag, red.) zijn", aldus verslaggever Tim van Duijn. "Het gaat om een kleine transfersom van rond de anderhalf miljoen, misschien iets meer. Met hoge bonussen, een doorverkooppercentage en dan komt hij gewoon terug. Volgens mij tekent hij tot 2028, als het goed is. Die kun je invullen."

"Hij wil heel erg graag", vervolgt Van Duijn. "Jong Ajax heeft geen spits, dus hij zal vooral nog in Jong Ajax gaan spelen, maar ze verwachten wel dat er heel veel biedingen op Brobbey zullen komen deze zomer, dus met het oog op de toekomst zou hij Brobbey op kunnen volgen."

Rijkhoff genoot zijn opleiding bij Ajax en in 2021 maakte hij transfervrij de overstap naar Dortmund. In Duitsland is de Nederlander inmiddels uitgegroeid tot de topscorer van de UEFA Youth League. Rijkhoff heeft dit seizoen weinig perspectief op een debuut in het eerste van Dortmund, waardoor hij terug naar Amsterdam wil. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!