'Feyenoord breekt transferrecord en haalt Rodriguez naar de Kuip'

'Feyenoord breekt transferrecord en haalt Rodriguez naar de Kuip'

30 januari - 19:53 Laatste update: 21:51
177

Feyenoord en Liverpool Montevideo lijken akkoord te zijn over de transfer van Luciano Rodriguez. Althans, dat beweert het Braziliaanse medium Globo

Volgens berichtgeving van Globo gaat Feyenoord tien miljoen euro betalen voor Rodriguez, waarvoor het zeventig procent van de transferrechten in handen krijgt. Daar bovenop kan nog voor drie miljoen euro aan potentiële bonussen komen. 

Volgens Cahe Mota, verslaggever van Globo, werken Feyenoord en Montevideo de laatste details uit. Onder meer de medische keuring van de twintigjarige aanvaller moet zorgvuldig gepland worden, aangezien Rodriguez op dit moment op pad is met het nationale jeugdelftal van Uruguay. Vrijdag, na het verstrijken van de Nederlandse transferdeadline, komt Uruguay nog in actie tegen Argentinië. 'De Nederlanders en Uruguayanen zoeken naar een oplossing', klinkt het dan ook. 

Eerder deze week werd al bekend dat Feyenoord en Rodriguez een principeakkoord hadden bereikt over een contract, nu lijkt de transfer daadwerkelijk in een stroomversnelling beland. De Rotterdammers lijken daarmee onder meer Benfica en River Plate af te troeven. Details over het contract van Rodriguez zijn nog niet bekend. 

Mocht de informatie van Globo correct zijn, dan breekt Feyenoord het eigen transferrecord voor Rodriguez. Volgens de gegevens van Transfermarkt.com is David Hancko (8,3 miljoen) tot nu toe de duurste aankoop van de Rotterdammers.