'Bologna doet weer zaken in Alkmaar: AZ kan vijf miljoen verdienen'

'Bologna doet weer zaken in Alkmaar: AZ kan vijf miljoen verdienen'

30 januari - 20:23
49

AZ gaat deze maand nog afscheid nemen van Jens Odgaard. De Alkmaarders zijn in vergaande onderhandelingen met Bologna, meldt Voetbal International.

Odgaard moet in eerste instantie op huurbasis de overstap maken naar de Serie A-club van de Nederlandse spits Joshua Zirkzee. Door een optie tot koop kan AZ in potentie nog vijf miljoen euro aan hem verdienen, weet VI. De 24-jarige Deen wil zelf graag de overstap maken naar Bologna, waar hij spoedig medisch gekeurd zal worden.

Odgaard is niet verzekerd van een basisplaats bij AZ, hoewel hij nog geregeld in actie komt. Dit seizoen staat de teller op één doelpunt en twee assists in zeventien Eredivisie-duels. De veelzijdige aanvaller kwam anderhalf jaar geleden over van het Italiaanse Sassuolo, dat hem al aan RKC Waalwijk had verhuurd.

Bij Bologna krijgt Odgaard te maken met Joshua Zirkzee, maar ook met oud-teamgenoten Sam Beukema en Jesper Karlsson. Sydney van Hooijdonk lijkt daarentegen naar Norwich City te vertrekken.

AZ zet ondertussen alles op alles om Lequincio Zeefuik per direct over te nemen van FC Volendam. De negentienjarige spits zou komende zomer transfervrij aan de slag gaan in het AFAS Stadion, maar de provinciegenoten praten nu over een wintertransfer. Daardoor zou Volendam nog iets aan hem kunnen verdienen.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!