Arsenal dankt Gabriel Jesus en klimt naar tweede plaats

30 januari - 22:27 Laatste update: 22:38
5

Arsenal heeft dinsdag een moeizame zege geboekt op Nottingham Forest in de Premier League. De Londenaren hadden lang moeite om de thuisploeg te verschalken, maar vertrokken dankzij Gabriel Jesus toch met drie punten.

Arsenal maakte tien dagen geleden overtuigend een einde aan een mindere reeks door Crystal Palace met 5-0 te verslaan. Tegen Nottingham Forest was de ploeg van Mikel Arteta, die wordt genoemd als kandidaat om Xavi op te volgen bij FC Barcelona, dominant. In de eerste helft hadden The Gunners zelfs 81 procent balbezit. Toch bleek het een zware opgave om de defensieve muur van de thuisploeg te breken: er werden nauwelijks kansen gecreëerd en slechts één keer op doel geschoten.

Het dreigde zo een frustrerende avond te worden voor Arsenal, maar Gabriel Jesus brak na 65 minuten dan toch de ban. De Braziliaan, die vijf minuten eerder al de paal raakte, schoof van dichtbij raak op aangeven van Oleksandr Zinchenko. Niet veel later gaf Jesus de assist op Bukayo Saka, die de verre hoek vond en voor de 0-2 zorgde. Daarmee was het duel beslist, al deed Taiwo Awoniyi in de slotfase nog iets terug voor Nottingham.

Arsenal klimt door de zege naar de tweede plaats in de Premier League. Koploper Liverpool, dat donderdag tegen Chelsea speelt, heeft twee punten meer. Nummer drie Manchester City heeft drie punten minder dan Arsenal, maar nog wel twee wedstrijden tegoed.