'FC Twente schaakt op meerdere borden en denkt aan Boadu-alternatief uit KKD'

'FC Twente schaakt op meerdere borden en denkt aan Boadu-alternatief uit KKD'

31 januari - 10:23
32

FC Twente schaakt in de zoektocht naar een opvolger van Manfred Ugalde op meerdere borden. SC Cambuur-spits Milan Smit staat op de shortlist in Enschede, meldt RTV Oost.

Smit heeft zich 'serieus in de kijker gespeeld' bij Twente, klinkt het. De talentvolle spits van Cambuur maakte dit seizoen veertien goals in de Keuken Kampioen Divisie. Daarvoor had de spits, die vaak vanaf links komt, 21 wedstrijden nodig. Vorig seizoen brak hij door in Leeuwarden.

Smit is geen onbekende in Enschede: in 2017 stapte hij over van sc Heerenveen naar FC Twente, maar drie jaar later vertrok hij naar Cambuur. In 2022 debuteerde Smit in de Eredivisie. Myron Boadu is en blijft de topkandidaat in de Grolsch Veste.

Kamp-Boadu
Het is geen geheim dat Twente nog steeds alles op alles zet om Boadu naar Enschede te halen, maar AS Monaco werkt vooralsnog niet mee. De 24-jarige spits lijkt zelf dolgraag te willen vertrekken. TC/Tubantia weet te melden dat het kamp-Boadu er richting Deadline Day nog 'alles aan gaat doen om een opening te creëren'.