'NEC wil Mattsson nog vervangen en zet vol in op jeugdparel uit de KKD'

'NEC wil Mattsson nog vervangen en zet vol in op jeugdparel uit de KKD'

1 februari - 07:30 Laatste update: 08:36
32

NEC gaat uitblinker Magnus Mattsson op Deadline Day verliezen, zoveel is duidelijk. De Deen trekt voor een recordbedrag van vier tot vijf miljoen euro naar FC Kopenhagen. De Nijmegenaren willen hem nog graag vervangen en daarbij zetten ze vol in op Sami Ouaissa van Roda JC, meldt Voetbal International.

De negentienjarige middenvelder moet bij NEC op de radar zijn gekomen na het treffen met Roda in de eerste ronde van de KNVB Beker. In dat duel (5-3 voor NEC) scoorde Ouaissa twee keer en gaf hij de assist op de derde goal van Roda - allemaal in één helft. Op negentienjarige leeftijd speelde Ouaissa al 43 officiële wedstrijden voor de Limburgers. In die duels gaf hij zeven assists en scoorde hij vier keer. Zijn contract bij Roda loopt tot de zomer van 2025.

Ouaissa moet de vervanger worden van de in topvorm verkerende Mattsson. In de eerste seizoenshelft was hij met elf goals en vier assists van levensbelang voor NEC. Mede daarom wilden de Nijmegenaren niet akkoord gaan met een wintertransfer, totdat Kopenhagen over de brug kwam met een niet te weigeren aanbod. De Denen zijn bereid om met bonussen vijf miljoen af te tikken voor Mattsson, plus een doorverkooppercentage.

#DoneDeal gaat LIVE! Om 10.00 uur en 16.00 uur praten we je op YouTube live bij over het laatste transfernieuws!