Bezoek Van Gaal aan Liverpool - Chelsea zorgde voor vraagtekens in Engeland

Bezoek Van Gaal aan Liverpool - Chelsea zorgde voor vraagtekens in Engeland

1 februari - 10:43 Laatste update: 10:45
20

Louis van Gaal was woensdagavond aandachtig toeschouwer bij de Premier League-topper tussen Liverpool en Chelsea (4-1). Het bezoek van de voormalig bondscoach van Oranje zorgde voor vragende blikken in Engeland.

Van Gaal dook op bij Liverpool in dezelfde week dat Jürgen Klopp aangaf bezig te zijn aan zijn laatste seizoen als manager van The Reds. Dat zorgde voor vraagtekens bij verschillende voetbalvolgers op social media. Van Gaal was tussen 2014 en 2016 werkzaam als manager bij Manchester United. Hij keerde woensdag dus terug in de Premier League, niet als coach, maar als toeschouwer.

Wedden

Meer odds

Van Gaal bleek te zijn uitgenodigd door Liverpool-aanvaller Cody Gakpo. De twee kennen elkaar van hun gezamenlijke tijd bij het Nederlands elftal. De 72-jarige Amsterdammer zag ook zijn voormalig aanvoerder, Virgil van Dijk, in actie komen voor Liverpool. De derde Nederlander bij Liverpool, Ryan Gravenberch, kwam niet in actie deze wedstrijd.

Liverpool walste gemakkelijk over Chelsea heen. Dankzij doelpunten van Diogo Jota, Conor Bradley, Dominik Szoboszlai en Luis Díaz won de thuisploeg met 4-1. Christopher Nkunku scoorde de eretreffer voor Chelsea. Hij keerde terug op het veld nadat hij opnieuw weken afwezig was vanwege een blessure.