Lijnders wil nieuwe poging wagen als hoofdcoach: 'Hij is er klaar voor'

Lijnders wil nieuwe poging wagen als hoofdcoach: 'Hij is er klaar voor'

1 februari - 15:36
15

Naast Jürgen Klopp, vertrekt ook assistent Pepijn Lijnders na dit seizoen bij Liverpool. In een afscheidsinterview vertelt hij over zijn uitzonderlijke relatie met de Duitse manager. Lijnders wil graag weer ergens aan de slag gaan als hoofdtrainer.

Het nieuws dat Klopp er na dit seizoen mee stopt bij Liverpool, kwam hard aan bij Lijnders. "Hij (Klopp, red.) is meer dan een collega. Hij is een vriend, een broer, een echte voetbalbroer, denk ik." Klopp had ook mooie woorden over voor zijn assistent. "Hij is klaar voor de toekomst en daar ben ik heel blij mee. De meest invloedrijke man van de afgelopen jaren, zeker bij deze club, was Pepijn Lijnders. Het werk dat hij verricht en de inspiratie die hij voor mij is, is absoluut uitzonderlijk", zegt Klopp.

Lijnders denkt terug aan de mooie momenten die hij beleefde met de 56-jarige manager. "We hebben hier veel meegemaakt. We vertrouwden elkaar volledig, daarom heeft het gewerkt. Het is triest om te vertrekken, maar ik kijk uit naar wat ons te wachten staat. Wat ik het meest ga missen? De uitbarstingen van het stadion. Ik ben ervan overtuigd dat de voetbalwereld het leven van supporters soms laat stilstaan, momenten dat niets anders ertoe doet. Ik denk dat we dat hebben bereikt."

De 41-jarige Lijnders wil een nieuwe poging wagen om op eigen benen te staan. In 2018 was hij slechts 22 wedstrijden hoofdtrainer van NEC. Zijn verblijf in Nijmegen was geen succes. "Waarschijnlijk ga ik over een paar maanden met mijn zaakwaarnemer om de tafel. Dit is niet het moment. Tegen die tijd ga ik kijken wat voor opties ik heb en welke club mij echt wil. Op dat moment zal ik een beslissing nemen."