Slot voerde gesprek met Ivanusec: 'Dat vind ik echt bijzonder aan hem'

Slot voerde gesprek met Ivanusec: 'Dat vind ik echt bijzonder aan hem'

3 februari - 07:55
45

Feyenoord-trainer Arne Slot zat vrijdag uitgebreid om tafel met Luka Ivanusec. De Rotterdammers verwachten meer van de Kroatische international, maar Slot looft zijn mentaliteit.

Slot erkent dat Ivanusec nog niet rendeert in De Kuip. "Ik was net zes minuten te laat omdat ik hem dat heb uitgelegd, maar als ik dat nu aan jullie uitleg, denk ik niet dat ik de speler daarmee help", vertelt de coach op de persconferentie. "Ik heb hem aangetoond wat er beter moet en wat er anders moet."

"Volgens mij heb ik al vaker gezegd wat er anders moet, maar ik denk niet dat het in zijn belang is om dat elke keer te vertellen. Dat gaat hem ook niet helpen", vervolgt Slot, die zoals bekend veel verwacht van zijn vleugelaanvallers. "Ook daar heb ik het met hem over gehad. Vind je het prettig dat ik elke dag vertel wat er beter moet, of doen we dat gewoon één keer in de week?"

Slot heeft wat dat betreft niets aan te merken op Ivanusec. "Het mooie aan hem is, en dat vind ik echt bijzonder, is dat hij keihard aan de slag gaat met datgene wat hij moet verbeteren. Hij spreekt ook nadrukkelijk uit dat wat wij van hem eisen nogal verschilt van wat er in het verleden van hem werd gevraagd. Hij geeft zelf ook aan dat zonder bal veel arbeid leveren en dan ook nog energie hebben om aan de bal het verschil te maken, iets is waar hij hard aan werkt. Hij wil dat zelf ook op een hoger niveau brengen. Dan heb ik eigenlijk toch weer te veel gezegd, hé?"

Met Javairo Dilrosun vertrok een andere buitenspeler bij Feyenoord. Slot heeft begrip voor de keuze om hem te verkopen. "Ik heb heel vaak aangegeven dat onze buitenspelers elkaar weinig ontlopen. Ja, we hebben er een minder, maar voor Feyenoord is het financieel een interessante deal. Dat is nog steeds nodig voor deze club, gezien de vorige jaren, waarin Feyenoord nooit winst maakte op de transfermarkt."

Door het vertrek van Dilrosun schuift Leo Sauer een plekje op in de pikorde. Ook omdat Luciano Rodriguez en Couhaib Driouech (nog) niet naar de club kwamen. "Zijn perspectief is groter geworden omdat er eentje vertrokken is. Ik heb Sauer gisteravond (donderdag, red.) nog gebeld om te zeggen dat hij blijft en hij was opgelucht."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!