Sosa spreekt zich uit: 'Feit dat Van 't Schip veel meer heeft bereikt dan Steijn'

Sosa spreekt zich uit: 'Feit dat Van 't Schip veel meer heeft bereikt dan Steijn'

3 februari - 13:26
77

Ajax heeft onder trainer John van 't Schip de stijgende lijn te pakken, ziet ook Borna Sosa. De linkervleugelverdediger erkent dat het hem tot dusver is tegengevallen in Amsterdam.

"Ik had gedacht dat we vanaf het begin om de eerste drie plaatsen zouden voetballen. Na een maand stonden we laatste in de Eredivisie. Dat was een schok", laat Sosa optekenen door De Volkskrant. "Je komt naar zo'n grote club en dan wil je elke wedstrijd winnen. Als dat niet lukt, is alles negatief. Niet alleen in de club, ook daarbuiten, want ik denk dat 80 procent van Nederland wil dat Ajax verliest."

Wedden

Meer odds

Afgelopen zomer kwamen er twaalf nieuwe spelers naar Ajax. Het ontbeerde lange tijd aan een goede balans, constateert Sosa. "We hadden te veel nieuwe spelers en we waren geen team. Met trainer John van 't Schip zijn we een groep geworden." Het betekent niet dat hij negatief is over de ontslagen Maurice Steijn. "John heeft hier gespeeld, in de goede tijd van Ajax. Hij weet precies wat Ajax voor club is, wat we moeten doen om succesvol te zijn, en dat op een offensieve manier, want dat is belangrijk voor het publiek. Het is een feit dat hij veel meer heeft bereikt dan Maurice."

"Onder Van 't Schip heb ik het idee dat we beter begrijpen wat we moeten doen. Waarom? Dat weet ik niet", aldus Sosa. "We weten hoe we willen aanvallen, hoe we willen verdedigen. Dat is terug te zien in de resultaten, al moet het nog veel beter."