Neutrale toeschouwer winnaar in Sittard: Fortuna en Heerenveen maken zes goals

3 februari - 20:38
70

Fortuna Sittard en sc Heerenveen hebben elkaar in een heerlijke wedstrijd in evenwicht gehouden. De Friezen kwamen twee keer op voorsprong, maar gaven die even zo vaak weg: 3-3.

Bij Heerenveen verloor Andries Noppert eerder deze week zijn basisplaats. Trainer Kees van Wonderen koos tegen Fortuna dan ook voor Micky van der Hart. Met Van der Hart tussen de palen kwam Heerenveen na iets minder dan twintig minuten spelen op voorsprong. Osame Sahraoui zette de aanval zelf op en verraste Fortuna-goalie Michael Verrips in de korte hoek.

Heerenveen flitste in Sittard en kwam vijf minuten na de openingstreffer op 0-2. Een afvallende bal werd opgevangen door Brouwers, die kiezelhard raak schoot. De ploeg van Van Wonderen leek op weg naar een zege, maar daar dacht Fortuna anders over. Wel kwamen de Limburgers pas na een uur spelen terug in de wedstrijd. Eerst was het Alen Halilovic die van elf meter geen fout maakte en Van der Hart verschalkte.

Vlak na de aansluitingstreffer maakte Rodrigo Guth met het hoofd gelijk en kon Heerenveen opnieuw beginnen. De Friezen raakten niet van de leg en kwamen weer aan de leiding, wederom via Brouwers. Toch wist Fortuna opnieuw knap terug te komen. Met een hard schot van dicht bij bepaalde hij de eindstand op 3-3.

Een stand waar beide ploegen weinig mee opschieten. Fortuna staat na twintig speelrondes op plek negen, Heerenveen met twee punten minder op plek twaalf.