Groot verval Gimenez: 'Een Jørgensen-verhaal? Er blijft echt niks over'

Groot verval Gimenez: 'Een Jørgensen-verhaal? Er blijft echt niks over'

5 februari - 12:15
141

Santiago Gimenez oogde zondag aangeslagen na zijn wissel tegen AZ. De spits van Feyenoord kon ook in Alkmaar geen potten breken. Algemeen Dagblad-verslaggever Maarten Wijffels vreest zelfs een beetje voor een Nicolai Jørgensen-verhaal.

Gimenez verkeerde de eerste seizoenshelft in bloedvorm, met liefst achttien treffers. Na de winterstop zit de klad er behoorlijk in. De Mexicaan scoorde dit kalenderjaar alleen tegen NEC en de afgelopen vier duels was hij niet trefzeker. "Bij Feyenoord zijn een paar spelers echt wel aantoonbaar minder. De spits is duidelijk, die raakt echt helemaal niks meer", reageert Wijffels in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad.

"Je moet je misschien toch gaan afvragen - zullen we het benoemen? - het is riskant, maar een beetje een Jørgensen-verhaal?", vraagt Wijffels zich af. De Deen had een belangrijk aandeel in de landstitel van 2017, waarna Feyenoord een bod van naar verluidt 22 miljoen euro van Newcastle United afsloeg. Vervolgens haalde Jørgensen, mede door blessures, echter niet meer zijn niveau en vertrok hij in 2021 door de achterdeur.

Volgens Wijffels moet Feyenoord zich ook in het geval van Gimenez wel enige zorgen maken. "Er blijft echt helemaal niets over. Als je ziet hoe hij na zijn wissel erbij zit, daar zit echt een zielig hoopje mens. Het kan natuurlijk dat je weer eens lekker een bal raakt en dan ben je misschien vertrokken, maar tóch. In zo'n groep gaan spelers ook naar jou kijken van 'kom op vriend, het mag wel iets meer'. Het verval is echt wel heel groot."

Gimenez werd de voorbije maanden nog gelinkt aan verschillende Europese topclubs, waaronder Atlético Madrid. De Mexicaanse legende Hugo Sánchez adviseerde zijn landgenoot zo snel mogelijk naar een topcompetitie te gaan. "Nou, daar lijkt mij momenteel geen sprake van", meent Wijffels.