Vitesse onder vuur door 'akkerlandschap': ‘We moeten afwegingen maken’

Vitesse onder vuur door 'akkerlandschap': ‘We moeten afwegingen maken’

5 februari - 16:14
115

Vitesse heeft niet alleen acute degradatiezorgen, ook het veld bezorgt de hekkensluiter van de Eredivisie grote kopzorgen. Volgens de Gelderlander, dat spreekt van een akkerlandschap, liegt de kritiek er na de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (0-2) niet om.

Het dramatische veld in het GelreDome heeft een duidelijke oorzaak: het drainagesysteem. De Arnhemse club legt elke zomer een nieuw veld neer, maar telkens verzwakt de mat in de winterse omstandigheden en hier lijkt voorlopig geen verandering in te komen.

Wedden

Meer odds

Vitesse erkent de noodzaak om de drainage te vervangen, maar hier hangt volgens de club een groot prijskaartje aan van meer dan een half miljoen euro. De Arnhemmers hebben last van financieel noodweer door het slepende overnameproces. Op de begroting staat nog een miljoenentekort.

"Op termijn is er mogelijk de wens om ook het systeem en onderbouw te vervangen, maar in de huidige situatie moeten we afwegingen maken", legt de woordvoerder uit aan de Gelderlander. Vitesse onderzoekt nu het kostenplaatje. "Wij proberen er alles aan te doen om het veld in een zo goed mogelijke conditie te krijgen."