In bloedvorm stekend NEC na zege op ADO eerste halve finalist van KNVB Beker

6 februari - 21:46 Laatste update: 22:05
118

NEC heeft zich dinsdagavond ten koste van ADO Den Haag geplaatst voor de halve finales van de KNVB Beker. De Nijmegaren wonnen uiteindelijk overtuigend met 3-0, maar de bezoekers maakten het de inmiddels haast onverslaanbare formatie van trainer Rogier Meijer bij vlagen erg lastig.

NEC zweeft inmiddels op een roze Eredivisie-wolk, en ook aan het duel met ADO begon het flitsend. Al na twee minuten spelen lag de bal in het net. Spits Koki Ogawa kopte een hoekschop van de opnieuw belangrijke Tjaronn Chery binnen.

Voor rust had NEC weinig te duchten van ADO, dat met Henk Veerman wel één keer gevaarlijk werd. Na rust liet de Keuken Kampioen Divisie-club zich van een andere kant zien. Het stapelde kans op kans in De Goffert. Hendri Koudossou en Tyrese Asante werden allebei erg gevaarlijk, maar NEC hield stand.

Toen middenvelder Dirk Proper na ruim een uur spelen opeens de 2-0 maakte, met een zeer fraai schot, brak alle hoop bij ADO, dat zich de periode daarvoor kranig weerde. Kort daarna werd het 3-0, en was het duel beslist. Chery scoorde, en deed zijn oud-werkgever daarmee de das om. NEC reikte in de clubgeschiedenis al vier keer tot de finale, maar won het toernooi nog nooit.