Italiaanse media: 'Feyenoord zorgt niet voor schrik'

Italiaanse media zien 'gouden' remise: 'Roma speelde veel beter'

16 februari om 00:30

De kansen van AS Roma in de return tegen Feyenoord worden hoog ingeschat. De Italiaanse media oordelen dat de Romeinen er goed voorstaan om de Rotterdamse rivaal weer over de knie te leggen, na het 1-1 gelijkspel in De Kuip in de tussenronde van de Europa League.

La Gazzetta dello Sport rept over een 'gouden gelijkspel' vanwege de uitgangspositie. 'Alles wordt in Stadio Olimpico beslist.' De roze sportkrant toont zich onder de indruk van de ambiance. 'De Kuip stond vanaf het begin in vuur en vlam, maar het spel kwam wat moeilijk op gang. Uiteindelijk zocht Roma teleurgesteld de kleedkamers op. Paixão, de kleinste van allemaal met 1.67, kopte raak. Bovendien kwam Roma, in tegenstelling tot het duel met Inter, niet tot goed voetbal.'

In de tweede helft kwamen de Romeinen dankzij Romelu Lukaku op 1-1, maar La Gazzetta zag daarvoor dat onder meer Yankuba Minteh voor 'rillingen op de bank van de Giallorossi zorgen'. Ook in de slotfase maakte Feyenoord de meeste aanspraak op een tweede treffer. 'De finale was geheel rood-wit, maar het bleef bij 1-1. Over een week zal Roma door 65.000 fans naar de achtste finales worden geduwd.'

SportMediaset is juist wel te spreken over het spel van AS Roma. 'De Giallorossi speelden in de eerste helft beter dan de Nederlanders en raakte met Paredes de lat, maar in de blessuretijd sloeg Paixão toe. In de tweede helft maakte Romelu Lukaku de verdiende gelijkmaker, al werd Svilar in de 91 minuut nog gered door de paal na een vrije trap van Ivanusec', zo luidt de analyse.

'Daniele de Rossi pakt zodoende een kostbaar gelijkspel bij zijn Europese debuut', vervolgt SportMediaset. 'Hij kan met veel optimisme uitkijken naar de return. Wat de Giallorossi-fans hoop geeft, is niet alleen het resultaat, maar ook het bewijs van de grote persoonlijkheid van het team, dat in de eerste helft veel beter speelde dan zijn tegenstander en pas tegen het einde leed, toen de brandstof bijna op was en de gastheren alles deden om het winnende doelpunt te maken.'

Wel wordt een kleine slag om de arm gehouden. 'Het Feyenoord dat we vanavond zagen zorgt niet voor schrik, maar Arne Slot kan spelers terugkrijgen en dan wordt het weer een strijd in Stadio Olimpico', wordt gewezen op de afwezigen aan Rotterdamse zijde. SportMediaset deelt aan drie Feyenoord-spelers een cijfer uit: Paixão (6,5), David Hancko (5,5) en Ayase Ueda (4,5). 'De Japanse spits zette een ongrijpbare prestatie neer. Heel weinig.'

Corriere della Sera stelt dat 'alles beslist wordt in Olimpico, tussen twee teams die de afgelopen jaren vaak en in evenwichtige wedstrijden tegenover elkaar stonden. Tot nu toe zijn de Giallorossi altijd als beste uit de bus gekomen, eerst in de Conference-finale van 2022 in Tirana en vorig jaar in de kwartfinales van de Europa League. Kwalificatie blijft onzeker, maar Roma heeft een kleine voorsprong genomen.'