Vertrokken toptalent: 'Geen spijt dat ik mijn contract bij Ajax niet heb verlengd'

Vertrokken toptalent: 'Geen spijt dat ik mijn contract bij Ajax niet heb verlengd'

17 februari - 11:23 Laatste update: 12:14
57

Sontje Hansen komt nog niet echt goed uit de verf bij NEC. Hij werd gezien als absoluut toptalent bij Ajax, maar heeft moeite om aan de verwachtingen te voldoen in Nijmegen. Desondanks krijgt hij regelmatig te horen dat hij in het huidige Ajax niet zou misstaan.

"Ik krijg vaak te horen dat ik in dit Ajax sowieso zou spelen", begint Hansen tegenover de Gelderlander. Momenteel bestrijken Steven Bergwijn, Carlos Forbs, Steven Berghuis en Jaydon Banel vooral de vleugels van de Amsterdammers. "Dat zou kunnen, maar ik zit nu bij NEC. Ik heb er geen spijt van dat ik mijn contract bij Ajax niet heb verlengd. Het is achteraf makkelijk praten. Ik was een beetje emotioneel bij mijn afscheid, maar ik heb het onwijs naar mijn zin bij NEC."

Hansen legt de lat hoog voor zichzelf en is van mening dat zijn twee doelpunten en evenveel assists niet genoeg is voor een speler met zijn kwaliteiten. "Het niveau bij NEC is stukken hoger dan bij Jong Ajax. Maar ja, alleen al de naam Ajax brengt verwachtingen met zich mee en daar moet ik mee dealen." Afgelopen zomer kwam Hansen transfervrij over van Ajax. Hij speelde in totaal 84 wedstrijden voor Jong Ajax. Daarnaast kwam hij dertien minuten in actie voor de hoofdmacht.

Aanstaande zondag staat het duel tussen Ajax en NEC op het programma in de Eredivisie. "Ik hoop dat Ajax zich snel herpakt, maar zondag nog even niet. Wij kijken nog altijd met een schuin oog naar die vijfde plaats", besluit Hansen. De aftrap is om 14.30 uur in de Johan Cruijff Arena.