'Alonso gaat Barça verlaten: andere Spaanse topclub op vinkentouw'

'Alonso gaat Barça verlaten: andere Spaanse topclub op vinkentouw'

17 februari - 12:31 Laatste update: 13:09
11

Marcos Alonso lijkt FC Barcelona na dit seizoen te gaan verlaten. De 33-jarige Spanjaard staat op het verlanglijstje van de Argentijnse toptrainer Diego Simeone. Atlético Madrid zou de verdediger komende zomer transfervrij over kunnen nemen, meldt Marca.  

Atlético lijkt zich komende zomer flink te willen gaan versterken in de achterhoede. Alonso is één van de namen die veelvuldig genoemd wordt in het Metropolitano. Twee van de drie vaste centrale verdedigers, Mario Hermoso en Axel Witsel, lopen na dit seizoen uit hun contract. Atlético wil die contracten graag verlengen, maar tot op heden zonder succes. Simeone is erg gecharmeerd van Alonso vanwege zijn multifunctionele inzetbaarheid. Hij kan zowel centraal achterin als op de linkervleugel uit de voeten.

Atlético heeft al een aantal keer eerder geprobeerd om Alonso naar Madrid te halen. Ook in 2022 toen hij uiteindelijk transfervrij de stap maakte van Chelsea naar Barcelona. Bij Barça heeft hij zich niet kunnen onderscheiden en zijn contract lijkt dan ook niet te worden verlengd. Alonso speelde tot dusver 44 wedstrijden voor Blaugrana. Hierin was hij drie keer trefzeker.

Bij Los Colchoneros kan Alonso worden herenigd met zijn voormalig Chelsea-collega César Azpilicueta, al loopt het contract van 'Azpi' komende zomer ook af. De gelijknamige vader van Alonso speelde tijdens zijn carrière 119 wedstrijden voor Atlético.