Onthutsend zwak Ajax krijgt in blessuretijd deksel op de neus: NEC pakt een punt

18 februari - 16:27 Laatste update: 16:31
532

Een onthutsend zwak Ajax heeft in blessuretijd punten gemorst tegen NEC. De Nijmegenaren waren over het algemeen de betere partij in de Johan Cruijff Arena, maar leken toch te gaan verliezen. Invaller Rober González maakte er uiteindelijk nog 2-2 van.

Na het midweekse gelijkspel tegen Bodø/Glimt moest Ajax het zonder Steven Berghuis doen. Daardoor kreeg Jaydon Banel voor het eerst de kans in de basis. Het opleidingsproduct van Ajax was na zeven minuten al belangrijk: via Brian Brobbey zette hij de Amsterdammers op voorsprong. Banel was zichtbaar blij, maar kreeg de goal niet op zijn naam: hij werd gegeven aan Brobbey, die mogelijk nog hands maakte bij het toucheren van de bal.

Al snel na de openingsgoal liet NEC van zich horen. Ramaj moest namelijk direct ingrijpen op een poging van Bart van Rooij. Het zou zeker niet zijn laatste redding van de middag zijn. De overige kansen die tot het rustsignaal volgden, waren namelijk allemaal voor NEC. Sontje Hansen kwam door goed ingrijpen van Ramaj niet tot scoren, terwijl ook onder meer Koki Ogawa gevaarlijk werd.

Ajax mocht dan ook zeer tevreden zijn met een ruststand van 1-0. Desondanks was er bij het fluitsignaal een voorzichtig fluitconcert hoorbaar in de Johan Cruijff Arena. In de tweede helft ging NEC vrolijk verder met waar het gebleven was: de bezoekers vielen aan en creëerden kansen. De gelijkmaker kon niet uitblijven en na een uur spelen werd het ook 1-1: na een scherpe voorzet van Tjaronn Chery gleed Jorrel Hato de bal in eigen doel.

Voor het gezapige Ajax leek een overwinning op dat moment erg ver weg. Snel na de gelijkmaker werd Kenneth Taylor naar de kant gehaald door trainer John van 't Schip. De middenvelder werd opnieuw uitgefloten en cynisch toegejuicht. Dat gebeurde tegen Bodø ook al. In de minuten die volgden, ging Ajax op jacht naar de voorsprong. Tien minuten de volgende knappe redding van Ramaj was het ook raak voor de Amsterdammers.

Al struikelend maakte de ingevallen Forbs de 2-1. Dat zorgde voor veel ontlading in Amsterdam. Ajax moest daarna nog alle zeilen bijzetten om de overwinning over de streep te trekken. Dat lukte uiteindelijk niet: González maakte van dichtbij de 2-2. Na een lange VAR-check bleef de treffer ook staan. Daardoor pakt NEC een knap punt in de Arena en verzuimt Ajax om goed te profiteren van de nederlaag van Twente. Het verschil met de Tukkers is nu zeven punten, nummer vier AZ staat nu drie punten voor.