Ivanusec over gesprekken met Slot: 'Daar zijn Arne en ik het over eens'

Ivanusec over gesprekken met Slot: 'Daar zijn Arne en ik het over eens'

19 februari - 07:46
25

Luka Ivanusec merkt dat hij steeds dichter in de buurt komt van zijn oude vorm. De 25-jarige Kroaat was blij dat hij tegen RKC Waalwijk (1-0) weer eens kon laten zien wat hij in zijn mars heeft.

Ivanusec kwam afgelopen zomer met hoge verwachtingen over van Dinamo Zagreb, maar een enkelblessure gooide al snel roet in het eten. Daarna had hij moeite om zijn ritme te vinden. "Ik probeerde me in de eerste wedstrijden na de blessure weer zeker te voelen met mijn been en het goede gevoel terug te krijgen. Dat kostte tijd. Het duurde wat te lang, maar het gaat nu steeds beter", zegt de linksbuiten tegen ESPN.

Tegen RKC creëerde Ivanusec zes kansen. Alleen Quinten Timber creëerde nog meer voor zijn ploeg. "Ik voel mij elke dag beter en krijg met elke wedstrijd en iedere minuut meer vertrouwen. Helaas had ik opnieuw wat pech, toen ik de paal raakte. Maar ik moet zo door blijven gaan met het combinatiespel, het opzoeken van de tegenstander en het hebben van doelpogingen. Ik weet dat ik nog beter kan. Ik heb hard gewerkt, nu komt het terug."

Arne Slot constateerde ook al dat Ivanusec op de goede weg is. De Feyenoord-trainer hamerde de voorbije maanden met name op de inzet van de aanvaller zonder bal. "Hij vertelde me dat het verdedigend en in het drukzetten beter moest", erkent Ivanusec. "Daar werk ik hard aan, ik probeer daar elke dag beter in te worden. Arne en ik zijn het erover eens dat het al beter is, maar ik weet ook dat Arne in dat opzicht nog meer wil."